تست عمومی کربوهیدرات ها
تست عمومی کربوهیدرات ها
تست مولیش(Molisch test)
تست عمومی شناسایی کربوهیدرات هاست.هر نوع کربوهیدراتی شناسایی میشود.(تست آنترون(Anthrone test) هم یک تست عمومی دیگر است)
در تست مولیش ابتدا H2SO4 (بعنوان معرف مولیش) را به ترکیب موردنظر اضافه میکنند. H2SO4 قند را دهیدراته میکند و فورفورال یا مشتقی از آن تشکیل میشود.سپس محلول الکلی آلفا-نفتول اضافه و در صورت وجود قند واکنش و تشکیل کمپلکس بنفش داریم.
تست فهلینگ(Fehling test)
این تست قند احیایی را از قند غیر احیایی متمایز میکند.معرف فهلینگ،سدیم پتاسیم تارتارات-هیدروکسید سدیم-سولفات مس میباشد.(تست های benedict ,moore مشابه تست فهلینگ عمل میکند)
مونوساکاریدها زیرواحد کربوهیدرات هاست که میتواند کتوز یا آلدوز باشد(حالت حلقوی شده است)اگر کربن آنومری آزاد باشد قند احیایی و اگر درگیر پیوند باشد قند غیراحیایی است.
Cu2+ موجود در معرف فهلینگ و Ag+ موجود در محلول یونی در مجاورت قند احیایی رسوب آجری میدهد.
Seliwanoff test
این تست قندهای کتوزی و آلدوزی را از هم متمایز میکند.معرف این تست رزروسینول و اسیدکلریدریک است.کتوز ها و آلدوزها هردو در حضور ترکیب اسیدی دهیدراته شده اما کتوزها سریعتر از آلدوزها فورفورال تولید و همراه رزروسینول کمپلکس قرمزی تشکیل میدهد.
Barfoed test
این تست مونوساکارید ها را از سایر قندها جدا میکند.معرف این تست استات مس و استیک اسید گلاسیال است.مونوساکارید ها جز قندهای احیایی اند.در محیط اسیدی قدرت احیایی بیشتری برای احیا مس فراهم میکند.مونوساکاریدها قدرت احیا کنندگی بیشتری از اسید موجود دارد.رنگ کل لوله ابتدا آبی سپس رسوب آجری داریم.
Iodine test
برای شناسایی پلی ساکاریدها بکار میرود.ید با پلی ساکارید میانکنش میدهد.برای ایجاد کمپلکس رنگی حداقل 8 مولکول گلوکز نیاز است.آمیلوز رنگ آبی تیره،آمیلوپکتین رنگ ارغوانی و گلیکوژن رنگ قهوه ای مایل به قرمز ایجاد میکند.
تست های Taubar و Bial برای شناسایی پنتوز و هگزوز ها از هم بکار میرود.معرف تست Taubar بنزیدین در استیک اسیدگلاسیال است که پنتوز در این مورد قرمز آلبالویی ایجاد میکند. در تست Bialپنتوز در حضور اسیدکلریدریک دهیدراته شده و فورفورال ایجاد میشود.درمجاورت یون معرف فهلینگ با ارسنین کمپلکس سبز-آبی ایجاد میکند.