allaboutbiology

The firsts are not follower

allaboutbiology

The firsts are not follower

شنبه, ۳ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۳۳ ق.ظ

تست کیفی لیپید ها

تست کیفی لیپید ها

لیپیدها مثل سایر ماکرومولکول ها از زیرواحد هایی بنام اسیدچرب ساخته شده اند.اسیدهای چرب میتوانند اشباع یا غیر اشباع باشند.

*بررسی تاثیر حلال ها بر انحلال پذیری اسیدهای چرب

لیپید ها در یک طرف خود گروه کربوکسیل و از طرف دیگر دم هیدروکربنی دارند.چون دم هیدروکربنی بر سر کربوکسیل غلبه دارد ترکیب ما غیر قطبی است و انتظار داریم در آب نامحلول و در حلال آلی و غیر قطبی حلالیت بالایی داشته باشد.

*بررسی تاثیر اسید و بازها بر انحلال پذیری اسیدهای چرب

اگر اسید چرب در معرض باز قوی قرار گیرد،واکنش صابونی شدن اتفاق می افتد.فلز موجود در باز وارد ساختار اسیدچرب شده و از میان کنش اسیدچرب و فلز واکنش صابونی شدن اتفاق می افتد.

اما در حضور اسید،چون ماهیت هردو اسیدی است واکنش خاصی رخ نمیدهد.

*تشخیص اسیدچرب اشباع و غیر اشباع

3 روش بطور کلی مطرح است:

1.      روش آب و برم:در حضور این ترکیب،اسید چرب اشباع زرد رنگ اما اسید چرب غیر اشباع بی رنگ خواهد بود.زیرا برم زرد رنگ است و پیوند دوگانه ساختار اسید چرب غیر اشباع را شکسته و با کربن واکنش داده و رنگ زرد خود را از دست میدهد.

2.      روش استفاده از لوگول(ید):در حضور این ترکیب،اسید چرب اشباع زرد رنگ اما اسید چرب غیر اشباع بی رنگ خواهد بود.زیرا لوگول زرد رنگ است و پیوند دوگانه ساختار اسید چرب غیر اشباع را شکسته و با کربن واکنش داده و رنگ زرد خود را از دست میدهد.

3.      روش استفاده از پرمنگنات:در حضور این ترکیب،اسید چرب اشباع صورتی کمرنگ اما اسید چرب غیر اشباع بی رنگ خواهد بود.پرمنگنات اکسنده قوی است و پیوند دوگانه اسید چرب غیر اشباع را اکسید میکند و ایجاد حدواسط های آپوکسی میکند.اما روی پیوند های یگانه اسید چرب اشباع موثر نیست.

 

تشخیص کلسترول

2 تست بطور کلی بکار میرود:

Sallcowski test: در این مورد ازH2SO4  غلیظ استفاده میشود.حلقه قرمزی بعلت دهیدراته شدن یا آبگیری از کلسترول تشکیل میشود.

Liberman-Barchard test: از H2SO4 و استیک اسید استفاده میشود.شامل زنجیره ای از 3 اتفاق است:

-ابتدا دهیدراته شدن یا آبگیری اتفاق می افتد در این مرحله حلقه قرمز تشکیل میشود.

-سپس متراکم شدن اتفاق افتاده و رنگ آبی ظاهر میشود.

-در نهایت ایزومریزاسیون داریم و بین رنگ سبز و آبی تعادل برقرار خواهد شد. علت تغییر مداوم رنگ ها تبدیل ایزومر های مختلف کلسترول بهم است.

 


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی